Şok Marketler ve Migros’tan sarsıntı bölgesi için yeni hamle!
Şok Marketler’den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 81 ilde yapacağı tüm işe alımlarda işin ihtiyacını karşılayan uygun adaylar arasından afetzedelere öncelik verecek olan şirket, depremzedelere destek olacak. işgücüne katılarak ihtiyaçlarını tekrar karşılayabilir hale gelir ve günlük yaşamlarına geri dönerler.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Şok Markets CEO’su Uğur Demirel şunları söyledi:
“-Ülkemizde yaşanan ve hepimizi büyük üzüntüye sürükleyen deprem felaketinin ardından yaralarımızı hep birlikte sarmak adına bölgeye takviye kuvvetlerimizi sürdürüyoruz. Yapacağımız işe alımlarda önceliği depremzede adaylarına vereceğiz. deprem sonrası istihdama olumlu katkı sağlamak amacıyla yıl boyunca ülke çapında yürütmek.
– Zor zamanlarda birlik olmayı en iyi bilen milletlerden biri olarak bu günleri dayanışma ile aşacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”
MİGROS ÇİFTÇİLERİN İŞİNİ TAHLADAN ALDI
Migros, deprem bölgesinde tarlada veya ağaçta bekleyen çiftçilerin eserlerini toplamaya ve satın almaya başladı.
Migros, deprem bölgesindeki yerel çiftçilere destek olmak ve tarım alanlarında üretimin devamını sağlamak amacıyla faaliyetlerine devam ediyor.
Migros, deprem nedeniyle tarlalarda veya ağaçlarda bekleyen ve hızla bozulabilecek tarımsal ürünleri toplayıp satın alarak üreticilere gelir sağlamaya başladı.
Son olarak Hatay’ın Arsuz ilçesinde limon üreticilerinin ürünlerini toplayıp satın alan Migros, şu anda tarlalarda bekleyen çabuk bozulan yeşilliklerin de toplanması ve satın alınması için koordinasyonlu çalışıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Migros Ticaret AŞ Meyve Sebze Pazarlama Müdürü Yener Arslan, deprem kuşağının medeniyetlerin beşiği Mezopotamya’nın antik kentlerini kapsadığını ve Anadolu’nun bereketli topraklarıyla beslendiğini belirtti.
Türkiye’nin toplam tarım arazisinin yüzde 16’sına tekabül eden tarımın doğduğu bu değerli topraklarda çok sayıda çiftçi ve üreticinin bulunduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:
“81 ilimizin oluşturduğu büyük üretim zincirinin değerli bir modülü olan bu 10 ilimizin halkadan kopmaması ve üretime dönmesi kritik önem taşıyor. afet bölgesine acilen takviye gerekiyor ama sahada, ağaçta bekliyorlardı ve depremden dolayı çabuk toparlandılar.Tam afet koordinasyonunu yaptığımız şu günlerde sosyal medyada Hataylı bir kadın yapımcının destek davetini gördük. Tarımsal işlere ihtiyaç var. İlk etapta Hatay Arsuz’daki limon üreticilerinin eserlerini toplayıp satın aldık. Ayrıca çok çabuk bozulan ve şu anda tarlalarda bekleyen yeşillikleri de alıp topladık. Acilen gruplarımızı planladık ve yönlendirdik. Tarıma ve üreticilerimize desteğimiz kesintisiz devam edecek.”